Waze navigatie voor iPhone en Android

Waze is een nieuwe type navigatie die totaal gebaseerd is op User Generated Content. Dit betekent dat de gebruikers bepalen hoe de wegen verlopen (GPS op je mobiel aanzetten en rijden maar), waar politiecontroles staan, opstoppingen zijn gesignaleerd (gaat vanzelf doordat andere gebruikers langzaam rijden), etc. etc.Nog niet in Europa
Op dit moment is Waze alleen beschikbaar in Israël en de USA. Waze kan wel gebruikt worden in Nederland, maar dan is al duidelijk dat er nog veel wegen bereden moeten worden. Toch zal deze nieuwe manier van navigeren met toevoeging van User Generated Content de nieuwe trend gaan worden. Ook de TomTommetjes van deze wereld zullen deze trend volgen en binnenkort toevoegen aan hun reportoire.

Real Time Web
TomTom heeft natuurlijk al een variant in User Generated Content: Map Share. Echter, dit is altijd verlaat. De bestuurder van de auto heeft behoefte aan Real Time info over situaties die hij zal tegenkomen. Indien 0,5% van de bestuurders dit soort informatie handmatig (politiecontrole), cq. automatisch (file) doorgeeft kun je goed met dit systeem werken. Hoogstwaarschijnlijk is TomTom de enige die dit kan bewerkstelligen in Nederland, óf navigatie op de mobiel moet de komende jaren een vlucht nemen (wat ik ook verwacht).

Demo Waze


gerelateerde blogs met thumbnail
gravatar

Nu ook in Nederland. Wie heeft er al ervaring met deze gratis navigatie in Nederland?