Technorati dumpt Nederlandse blogs

De bekende Technorati-index schiet zichzelf in de voeten. Alle Nederlands blogs zijn namelijk uit de index gehaald en hebben nu een ranking van 0 of 1.

Technoratie
Technorati gaf de mogelijkheid om de kwaliteit van een blog te bepalen aan de hand van kwalitatieve backlinks. Hierdoor kon je autoriteit opbouwen: hoe meer links, hoe beter (meer autoriteit) je in de blogosfeer had.

Reden
Technorati geeft aan dat de kwaliteit van deze meting soms te wensen over liet en heeft een nieuwe methodiek bedacht. Hierdoor zijn sinds de laatste update de Nederlanse blogs buiten de boot gevallen. Nogal een hinderlijke wijziging.

Technorati geeft ook aan dat alleen bepaalde blogs (waarschijnlijk alleen maar Amerikaanse) mee kunnen tellen in de lijst van backlinks. Hierdoor is het eigenlijk onmogelijk gemaakt om Technorati nog als bron van autoriteit te kunnen beschouwen voor de Nederlandse blogosfeer. Niet netjes en ook jammer.

Ik ben benieuwd hoe ze dit met de Marcom top 100 gaan oplossen?


gerelateerde blogs met thumbnail

Misschien een ideetje om snel een Nederlandse website op te richten om in dit gat te springen? ;-)

gravatar

Goed idee. Alleen is dit wel een groots project dat ik niet in mijn avonduren erbij kan hebben. Misschien dat een geldschieter interesse heeft om dit op te zetten....