Nederlandse DoFollow blogs

Al mijn reacties op blogs zijn DoFollow. Dit betekent dat je een volwaardige backlink kunt krijgen door te reageren op een blog op Siggy Volgt. Sinds Pagerank sculpting is doorgevoerd door Google, worden deze DoFollow-links steeds belangrijker voor het verbeteren van oa. je pagerank.

Buitenland
Voor buitenlandse weblogs zijn er genoeg websites te vinden die een overzicht geven van blogs die ook DoFollow reacties mogelijk maken. Nadeel hiervan is dat je de reactie in het Engels moet plaatsen en deze blogs niet altijd gerelateerd zijn aan het onderwerp van jouw weblog. Een overzicht van Nederlands weblogs is nog lastig te vinden.

Nederlandse weblogs
WijVolgen is een nieuw initiatief die in het leven geroepen is om weblogs bekend te maken die ook een DoFollow-reactiemogelijkheid hebben. Hierdoor kun je -als je wilt- snel je pageranking omhoog krijgen door op deze blogs te reageren. Het initiatief is pril en er staan nog weinig weblogs op!

Nieuwe weblogs
Heb je zelf een weblog en is deze ook DoFollow, dan kun je je aanmelden op WijVolgen. Voordeel is dat je bij aanmelding drie DoFollow-links mag plaatsen in je tekst; een ander groot voordeel is dat meer mensen op je blog zullen komen om te reageren (meer bezoekers!).


gerelateerde blogs met thumbnail

Goedemorgen,

Ik las eerlijk gezegd pas gisteren die aanpassing van nofollow, was echter niet verbaasd.

Op mijn site gebruik ik geen DoFollow in reacties, maar een iets andere variant: Top Commentators DoFollow
De 10 top reageerders van het afgelopen jaar krijgen een DoFollow link in een widget op alles pagina's.

Dus ik ben niet helemaal een DoFollower, een halve DoFollower.

Vooral sinds Wordpress dit standaard "aanzet" bij installaties is er bijna geen blog meer te vinden die wel volgt. Dus wat mij betreft een goed initiatief. Nofollow kan een middel zijn om Spam tegen te gaan maar het schiet zijn doel nu echt voorbij.

gravatar

Als er inderdaad veel SPAM komt zul je dit modereren. Op dit moment doe ik dit alleen als er hele rare dingen in een reactie staat.

Ook Blogger zet dit standaard aan!

gravatar

@Freakenstein: Inderdaad ook een goede maatregel; je wilt tenslotte dat bezoekers eerder geneigd zijn te reageren.

Fantastische website en een goed initiatief. Ik ben het eens met het commentaar van Matthijs. Toch ben ik op een bepaald moment afgehaakt. Ik ben afgehaakt op het moment dat ik mijn Do-Follow blog over geld verdienen op internet niet zomaar kon toevoegen.
Kijk die voorwaarden eens: http://www.wijvolgen.nl/voeg-een-blog-toe/
In mijn ogen kan daar behoorlijk wat aan verbeterd worden. Waarom een heel artikel schrijven om een link te kunnen toevoegen? Ga ik niet doen. Ik sta volledig achter het concept, maar het kan ook een stuk simpeler. Gewoon link toevoegen, submit aanklikken, klaar, blog staat erbij. De bloggers gaan uit zichzelf wel over wijvolgen.nl schrijven als ze de website zien als een handige oplossing voor hun probleem. Er komt vanzelf wel publiciteit. Ik ben er van overtuigd dat ik niet de enige zal zijn die vanwege de vele strikte voorwaarden van wijvolgen.nl zal afhaken. Helaas.

gravatar

Ik vermoed dat WijVolgen iets meer 'jus' wil toevoegen aan de DoFollow weblogs. Een soort uithangbord van verschillende blogs.

Tja, ik beloon de comments omdat ze iets toevoegen. Maar met het ontstaan van dit soort lijsten ga ik ook commenters krijgen die puur een link komen scoren. Ik heb dit initiatief om die reden dan ook niet ondersteund.

gravatar

Alles staat of valt met de kwaliteit van de commentaren. Zijn deze waardevol, dan krijgen ze van mij die link. Wel ben ik het met je eens dat er ook verkeerd gebruik van deze mogelijkheid bestaat!

@James:probeer je nog een keer een beetje te verdiepen in seo, dan zul je beter begrijpen over het hoe en waarom ;-). Ik zal het even uitleggen:

Je kunt inderdaad je link aanmelden bij een directory. Ik heb dit eerst overwogen, maar ben later toch voor de blog vorm gegaan. Dit, omdat het simpelweg bijna alleen maar voordelen heeft.

Doordat je een geheel eigen bericht hebt, kun je je links(meerdere!) in een relevante omgeving plaatsen. Dit zorgt ervoor dat google er meer waarde aan hecht dan een linkpagina vol met links.

Daarnaast kun je een eigen anchortekst kiezen voor je links en kun je, door je bericht te voorzien van tags en een categorie, je bericht gemakkelijk vindbaar maken. Dit leidt weer tot extra en relevant verkeer naar je weblog. Via directory's is de kwaliteit van je bezoekers meestal niet erg hoog.

Het is vooral de gigantische verbetering qua linkjuice die mij hiervoor heeft doen kiezen. En om spammers tegen te gaan, heb je nou eenmaal strenge voorwaarden nodig.

Als ik de lengte van de berichten op jouw blog zie, begrijp ik ook niet helemaal wat het probleem is. Je wilt graag voor een duppie op de eerste rij? Op wijvolgen.nl kun je zelfs gratis op de eerste rij, je moet echter wel eerst zelf even naar de eerste rij toe lopen, we gaan je niet dragen...

@Jens Ik heb voldoende kennis op het gebied van SEO. Het moet naar mijn mening niet zo zijn dat je een artikel op je blog moet schrijven om een link te kunnen toevoegen. Bedenk dan wat anders. Backlinks krijg je vanzelf wel. Dat is mijn mening.

Wat ik me al een tijdje afvraag.. Wordt je door de zoekmachines niet "afgestraft" wanneer je een heleboel inkomende links of links met een lage PR hebt?

Dus om het anders te verwoorden.Straffen de SE je niet af vanwage je "vrijgevigheid" wanneer je Dofollow aan hebt staan?

gravatar

Als je DoFollow aan hebt staan, zal inderdaad een gedeelte van je pagerank sculpting wegvloeien. Sinds de zomer is er ook wat veranderd in dit opzicht. Zie NoFollow werkt anders dan voorheen

Waarom zet iedereen alles toch op nofollow? Zijn ze dan allemaal te lui om zelf de reacties in de gaten te houden.

Onze site geeft gewoon follow voor een ieder die zich aanmeld voor een vermelding in 1 van onze directory`s

Als het bekend wordt dat je een dofollow blog hebt krijg je toch erg veel spam? Ik zal het eens proberen, wordpress zet je blog automatisch op nofollow..

Mijn blog is een tijdje dofollow geweest, en ik kreeg inderdaad meer comments.

De kwaliteit van de comments was echter heel laag. Het was duidelijk te merken dat mensen even snel wat plaatsen om een backlink te krijgen.

gravatar

Op dit moment is 1 op de 25 reacties spam. Dit vind ik laag genoeg om de reacties op DoFollow te laten staan.

@spaartip.nl
Mijn blog is ook dofollow, heb niet meer spam berichten dan normaal. Alleen wel maar 'echte' berichten.

Zelf vind ik het een goed iets doFollow.

Erg jammer dat er zo weinig dofollow blogs in het nederlands zijn. hopelijk brengt dit initiatief wat meer dofollow blogs.

Leuke tip, jammer dat er nog maar zo weinig 'follow' blogs op staan vermeld.

Probleem is dat er maar weinig mensen willen linkbuilden, terwijl dit erg gunstig voor SEO kan zijn.

Wel top dat er toch nog een paar blogs zijn die het toelaten.

@ Erwin,

Goede zaak dit. Dat hele nofollow verhaal begint irritant te worden. Zie net dat ekudos er ook mee begonnen is.
Er is niets mis met uitgaande links, mits ze redelijk relevant zijn.

Een goede captcha op blogs lost het spamverhaal vaak al goed op.

Dat hele nofollow verhaal is vrij irritant. Ergens kan ik het me wel goed voorstellen dat dit voor veel blogs relevant kan zijn. Google kijkt puur naar de kwaliteit van links.

Ik ben ook opzoek...

Very interesting and informative article. Bedankt!!

Mooi artikel, en compleet kloppend.

gravatar

Toch wel grappig om te zien dat er al 27 reacties zijn op deze blog ;-)

Goed artikel, ga meteen uittesten hoe lang het duurt vooraleer de link geindexed wordt, en of er hier iemand op klikt ;)

Zelf run ik ook een blog in het Engels, en ben dus voorstander van dofollow. Best jammer dat er in Nederland bijna geen dergelijke blogs meer te vinden zijn.

Ik denk dat het voor Nederlandse blogs nog niet zo heel veel uitmaakt maar heb een aantal Engelse blogs die dofollow zijn en het meerendeel van het commentaar is Spam, ondanks het gebruik van Aksimet lukt het sommige spammers er nogsteeds doorheen te komen wat weer veel tijd en frustratie met zich meebrengt aangezien de spam ook weer opgeruimd moet worden.

Zijn er mensen die andere plugins naar Aksimet weten die spam tegen kunnen gaan?

EntertainmentProvider op 21 augustus 2010 om 13:07

EntertainmentProvider bestaat al sinds 2008, heeft een PageRank van 3 en biedt een mengeling van 'mooie madammen', interessant nieuws, lekkere cocktails, lifestyle, design, technolgie en exclusieve gadgets.

Gecharmeerd door jullie actie, heb ik besloten deze blog do-follow te maken.

http://entertainmentprovider.blogspot.com

Ik moet zeggen dat ik het niet meer doe. tot twee keer toe een penalty gekregen voor linken naar een "neighbourhood". Daarna was ik er helemaal zat van.

Jammer maar helaas.

Wel zie ik ook een vermeerdering van reactie bij do-follow vooral de post`s die een beetje pagerank hebben.

Het hebben van een dofollow blog heeft voor- en nadelen.
Als je een niet zo bekende blog hebt, zou ik voor dofollow kiezen.
Hierdoor creeer je reacties, dus bezoekers en uiteindelijk een beter bezochte blog.

Tja, je hebt wellicht meer spam...
(maar daar is de edit knop voor)

gravatar

Ik haal inderdaad de spam-berichten weg.

Bij onze zojuist gelanceerde website hebben we er voor gekozen om het 'no follow' attribuut te gebruiken. Te vaak hebben we gezien dat het verkrijgen van een backlink de enige reden is voor het plaatsen van een comment.

Ik vindt het een goed initiatief van je! Van die paar backlinks in je weblog gaat je pagerank heus niet naar beneden. Zie bijvoorbeeld nujij etc.

Zolang je geen bots op je site krijgt die automatisch reacties plaatsen vallen de echte spam links wel mee. Ik vind het een goed initiatief, maar op erg drukke blogs wordt het toch moeilijker, omdat het nakijken van de berichten dan erg veel werk wordt.

Nou fantastisch dat er nu ook een Nederlands 'do follow lijstje' wordt samengesteld. Erg goed initiatief en goed nieuws voor de bloggers die hun pagerank willen verhogen.

gravatar

Wel raar dat er nog maar zo weinig blogs zich hebben aangemeld bij WijVolgen.nl

Bedankt voor deze link, het was precies wat ik zocht ! Goed initiatief ! Echter dat je pagerank al snel begint te dalen bij een dofollow blog ben ik helemaal met je eens.

Ik denk dat je helemaal niet meer naar je pagerank moet nadenken. Ik rank beter met websites zonder pagerank dan met pagerank en het wordt bovendien niet meer getoond door Google in de webmaster tools dus dat zegt ook wat.

Tegenwoordig moet je volgens mij elke link hetzelfde behandelen mist ze natuurlijk wel gedofollowed zijn.

Dit loopt geen storm met die dofollow blogs.
Ik kwam deze site tegen; http://followlist.com/

Maar ook daar zijn er al een hoop offline.

Nofollow heeft het duidelijk gewonnen.

Het is mij nog onduidelijk waar deze dofollow blogs dan gevonden zouden kunnen worden.. En nee ik heb niet alle comments gelezen van lui, die hier alleen posten om zelf een backlink te krijgen. :)

Vroeger was alles gewoon dofollow en geen enkel probleem, sinds wp zijn intrede heeft gedaan is iedereen ineens bang voor het wegvloeien van zijn linkjuice! hoe meer mensen commenten, hoe meer ze bookmarken, hoe meer je gebookmarkt wordt hoe hoger je ranking, dus gewoon dofollow maken en je zal zien dat je net zo goed of zelfs beter scoort dan alle nofollow blogs. wel belangrijk is om de boel te monitoren en spammy comments te verwijderen!

Als ik het goed begrijp gaat je pagerank naar beneden van een dofollow blog? Dat is wel een reden om alles nofollow te maken dan toch?

Dofollow heeft de PR van mijn websites een behoorlijke verhoging gegeven.

Zeer handig als het nog werkt...

Erg handige tip. Ik wist niet dat dit kon. Zo krijg je indirect bezoekers, mischien niet echt jou niche maar als ze maar komen.

Inderdaad erg handig, bedankt voor de tip.

Geruchten blijven altijd wel bestaan, maar wie weet wat waar is? Dofollow of nofollow, backlink is het volgens mij toch wel gezien als een 'stem'. PR zegt lang niet alles over een site. Internet wordt zo zachtjes aan onoverzichtelijk, zelfs google zal hierin vastlopen op den duur, haha

Op Spenk plaats ik alleen de reacties die wat toevoegen en als mensen keywords in hun naam hebben gestopt, verander ik die in "anoniem".

Ook al wordt er een goede reactie gegeven, niet onder je eigen naam/een pseudoniem reageren vind ik spammerig.

Er zijn trouwens onlangs nog enkele blogs toegevoegd aan Wijvolgen.nl!

Net als freakebstein gebruik ik ook een top 5 reageerders.

Dus door hier een reactie te plaatsen zou ik sneller gevonden moeten worden? ook met een site i.p.v. een blog?

Bas van Schijndel

gravatar

@basisarchitect: Inderdaad. Kijk morgen of overmorgen maar eens of site:basisarchitecten.nl resultaat geeft...

Ja, dat no-follow is best wel irritant als je net begint met linkbuilden! :P Goed initiatief dus, dat wijvolgen.nl.

Overigens uberhaupt: goede site, 'Siggy'. Ik ga je andere SEO-gerelateerde artikelen ook even doorbrowsen, best leerzaam voor een respectieve beginneling als ik.

super bedankt dat jullie bestaan dank voor alle info

waar kan ik een lijst vinden weet iemand dat??

Bedankt voor de info! Zo'n lijst was te vinden op de site van wijvolgen.nl, zoals erwin in zijn artikel noemde. Heb van het artikel en de comments een leuk idee voor een website gekregen.

Verder maakt niet alleen de dofollow uit voor de ranking, maar ook de anchor tekst, de positie van de link en de inhoud van de pagina waar de link op staat. Dus als een comment achterlaat voor seo redenen, kan je het effectiefst een comment achterlaten in een forum of blog dat te maken heeft met jouw website.

Eigenlijk zouden alle blogs dofollow moeten zijn, dan krijg je ook niet dat selectie proces. Gewoon elkaar steunen!

Helemaal top dit en bedankt voor de informatie!

Cool. Ik probeer m'n sites zelfs ook nofollow te houden, vooral voor wiki's is dat leuk - maar daar is nog niet veel in het Nederlands, en het is ook erg lastig gebleken om vol te houden. Ik zal echter binnenkort eens gaan experimenteren met dofollow comments op een aantal van mijn Nederlandse sites.

Misschien moet je deze blogpost even aanpassen, ik zie namelijk gewoon over nofollows in de HTML staan!

Het is inderdaad jammer dat WordPress zijn default-instellingen op no-follow heeft staan. Je gaat dan eingelijk tegen alle principes van Google in.

gravatar

@Guaka Inderdaad was mijn blog tijdelijk NoFollow na de aanpassing van de look-and-feel. Ondertussen is dit weer teruggezet! Thanks!

Do follow blogs zijn nauwelijks meer te vinden en helaas door software programma's worden de do follow blogs kapot gespamt.

@internetgeheimen ja da's waar. Er is wel wat aan te doen door de beheerders van de blogs. Gewoon de spam bannen...

Mensen die enkelt maar posten voor een goeie backlink of betere pr rank moeten ze gewoon eruit gooien of verbannen het slaat nergens op , als je website goed is loopt alles vanzelf wel..

Het blijft de moeite waard om dofollow links te gebruiken, dat geloof ik wel.

Wat ik me nog afvraag is in hoeverre het schadelijk is om dofollow links te plaatsen vanaf een blog dat niet bij je eigen onderwerp past. Geeft Google je daar penalties voor?

Ik denk dat Google daar niet een penalty voor gaat geven, misschien als je het echt in overmaat doet.
Daarnaast zal de link niet bepaald waardevol blijken omdat het onderwerp niet relevant is. Alleen PR zegt lang niet alles.

Interessant, ik wist niet dat er een Nederlands initiatief was om de do-follow websites en weblogs in kaart te brengen. Jouw site is i.i.g. gebookmarked om dit soort handige tips wat sneller op te pakken. Ga zo door :)

Dofollow blogs zijn nog steeds een goede manier om reacties uit te lokken. Dat is weer goed voor SEO. Sorry dat ik dit moet doen, maar voor een klant moet ik deze website laten ranken, bij deze: Facebook hacken

Dofollow blogs zijn nog steeds een goede manier om reacties uit te lokken. Dat is weer goed voor SEO. Sorry dat ik dit moet doen, maar voor een klant moet ik deze website laten ranken, bij deze: Facebook hacken

Werkt de do follow strategie nog wel?

Als iedereen er voor zorgt dat hij/zij een degelijke reactie achterlaat, dan zal er geen spam zijn bij dofollow. Maar er zullen altijd wel mensen zijn die het verpesten, dus ik vind het maar "normaal" dat mensen hun blog willen beschermen tegen spam. Het zou natuurlijk leuker zijn mochten ze het niet doen ;)

Bedankt voor de tips!

Als iemand de moeite neemt om je bericht te lezen en daar een comment op plaatst lijkt mij een dofollow link als dank toch niet meer dan normaal, spamberichten filter je er zo uit.

waar kun je meer informatie krijgen over het implementeren van nofollow links?

zijn alle blogs nofollow?

Volgens mij wordt de waarde van dit soort links steeds minder en heb je er dus vrij weinig aan..

Dofollow blogs zijn nog steeds een goede manier om reacties te krijgen. maar ik denk dat deze wel minder waard worden steeds. Omdat iedereen een manier probeert te vinden om er misbruik van te maken. internet geheimen ervaring

Ik vindt dat WijVolgen wel een goed idee, helaas wordt het bijna niet gebruikt, er valt duidelijk te zien dat er maar 4 websites op staan! Goed initiatief, slecht uitgevoerd.

Jammer dat dit niet meer word bijgehouden...

Goed artikel. Jammer dat WP en blogger standaard op no-follow staan.

Ik vind ze meestal erg lastig te volgen deze blogs. Daarnaast zijn diegene van zo lage waarde dat het vaak niet eens effect heeft om iets te plaatsen volgens mij.

Het lijkt me ook zeker relevant om in de gaten te houden waar de blog over gaat. Daarnaast houd google van een mix van link, dus ook nofollow hebben waarde ook al denken veel mensen dat niet.

Erg goed artikel. Jammer dat het niet meer wordt beijgehouden door de schrijver en ook jammer dat het nofollow is. Koolhydraatarm dieet Koolhydraten dieet

Erg jammer inderdaad, leuke blog.

Ik ben al een tijd op zoek naar zo'n lijst. Ik doe nu alles voor mijn site handmatig en daar zit veel werk in :( Schijnt dat er lijsten te koop zijn voor zowel NL als internationaal? Check alles over Lycium Barbarum en <a href="http://gojibessen.nu>Goji Bessen</a> hier!

Onze website heeft de laatste tijd veel nutteloze reacties op artikelen opgeleverd. Zelf zijn wij van mening dat DoFollow zeker positieve kanten heeft maar het is wel belangrijk dat webmasters hun reacties goed modereren.

Ben helemaal mee eens met vorige reactie. Zonder moderatie krijg je heleboel berichten over bijvoorbeeld online medicatie kopen etc. Dat krijg ik in iedere geval wel. Spamlijst word steeds groter.

Er zijn inderdaad steeds minder blogs te vinden waar je een Do Follow link kan plaatsen via comments. Wat mij betreft het is wel begrijpelijk. Want uiteindelijk als je een Do Follow blog heeft binnen enkele dagen honderden of zelfs ook duizenden comments kun je krijgen en natuurlijk er zitten maar altijd een paar tussen die ook relevant zijn. Er zijn een paar blogs die een zo genoemd "Do Follow links lijst" bieden aan iedereen. Nou, hier moet je echt uitkijken welke zijn er echte en goede sites, ik bedoel geen spam sites. Voorkom de problemen en geef de tijd, schrijf altijd relevante comments.

teveel do follow link naar je site schijnt Google ook niet good te vinden. Je moet het ook weten te compenseren met no follow links.

altijd proberen om een zo gevarieerd linkprofiel te creeeren