Google Wave handleiding

Dik een maand geleden is Google Wave in Nederland uitgerold aan 100.000 early birds. Eén van de veelgehoorde klachten is het ontbreken van een goede handleiding voor het gebruik van Google Wave. Veel nieuwe gebruikers haken al snel af door de ondoorzichtigheid van Google Wave.

Eigen Wave
Wavers maakten zelfs Waves om een handleiding te te kunnen maken; deze zijn vaak ook nog ondoorzichtig en volgestouwd met commentaar en derhalve lastig leesbaar. Daarnaast is het vertrouwen in de juistheid van deze informatie moeilijk in te schatten; dit is sowieso een probleem bij publiekelelijke Waves en kan vergeleken worden met het gebruik van een Wiki.

Google Wave Gebruikershandleiding
Ondertussen beginnen de eerste serieuze -Engelse- gebruikershandleidingen van Google Wave openbaar te worden. Wachten is nog op de Nederlands variant. Ook zijn er al websites verschenen waarbij de begrijpelijkheid van Google Wave wordt vergeleken met natuurkundige theorieën. Gelukkig valt deze vergelijking nog vaak uit in het voordeel van Google Wave.


gerelateerde blogs met thumbnail

Kun je ook aangeven hoe je op de Wave komt die de vertaling in het Nederlands regelt, ik wil er graag aan meewerken, heb een wave-account en voldoende tijd (voorlopig)

Er zijn een paar publieke waves.

Zoek op with:public Google Wave handleiding Nederlands en je vindt de belangrijkste waves.