Google Chrome OS komt deze week

De laatste dagen gonst het van de geruchten op Twitter, fora en weblogs: Google zou eerder dan gepland Google Chrome OS gaan lanceren en wel komende week. Dit zou meer dan een half jaar eerder zijn dan gepland. In juli dit jaar berichtte ik hier al over: Google dropt kernbom van chroom op Microsoft.

Chrome OS
Google Chrome OS is niets meer dan Chrome die. draait op een Linux Kernel. Wel handig dat je een Net-PC hebt, waardoor het mogelijk is om alles via het web te laten draaien. Hierdoor zal het bijna onnodig zijn om op je PC of laptop een OS te draaien. Denk eens aan de impact van deze nieuwe manier van OS-architectuur.

In de computer-wereld is dit verschijnsel natuurlijk niet uniek. Al tientallen jaren is het centraal vs. decentraal regelen van informatiebeheer een terugkerend fenomeen. Denk bijv. aan thin client vs. fat client.

Nog even wachten op de echte release!


gerelateerde blogs met thumbnail

Volgens mij en andere bronnen wordt alleen de bron code van google chrome OS vrijgegeven. En het zal dan (waarschijnlijk) alleen op bepaalde netbooks en/of pc's draaien...
nu nog hopen dat het echt deze week komt =D

gravatar

op dit moment zijn ook ontwikkelaars al bezig om applicaties te bouwen die in de Google App Engine kunnen gaan draaien. Dit betekent dat we een verschuiving gaan krijgen van offline naar always online. Het is nu heel makkelijk om een applicatie de wereld in te krijgen.

Zie: What is Google App Engine?