Chase.nl: vliegtickets zoeken

Natuurlijk zijn er al veel websites waar de goedkoopste vliegtickets gevonden kunnen worden. Allemaal claimen ze dat ze de goedkoopste zijn, maar is dit ook daadwerkelijk zo?

Chase.nl
Op chase.nl kun je ook op zoek gaan naar de goedkoopste tickets.
Wat maakt deze site anders?

Chase probeert met je zoekopdracht, met gebruikmaking van allerlei andere vergelijkingssites en luchtvaartmaatschappijen, de goedkoopste deal te scoren. Hierna kun je zelf je ticket boeken bij de desbetreffende website.

Ervaring
De eerste ervaringen met deze website zijn positief. Het doet wat het beloofd. Op het scherm zie je een duidelijk overzicht van reizen met de betreffende aanbieders. Ik heb zelf de vergelijking gemaakt met Kayak (voor de US-markt) en dan wordt duidelijk dat Chase nog in de kinderschoenen staat. Ook wel logisch, want deze site staat pas sinds 26 november live (zie persbericht APS: Transparantie in prijzen vliegtickets door Nederlandse zoekmachine)!

Ik mis nog de mogelijkheid om op flexibele data te kunnen zoeken (plus/minus drie dagen vertrek/terugkomstdag) en de mogelijkheid om meerdere luchthavens in te vullen. Een voorbeeld: ik wil vertrekken naar Bangkok vanuit Nederland, Belgie of eventueel het westen van Duitsland.

Resultaten
Ik heb de resultaten vergeleken met Kayak en hierbij is nog duidelijk dat Kayak over veel meer invoer beschikt dan Chase. Ook dit kan de komende maanden een stuk verbeterd worden.

Algemeen
Een goed initiatief en is prima neergezet. Nu wordt het tijd om deze website verder door te ontwikkelen qua interactie, maar ook qua gegevens. Als komend jaar deze aspecten worden verbeterd kan Chase de positie van Kayak in Nederland overnemen.


gerelateerde blogs met thumbnail

Ik kwam na de zoekopdracht goedkope vliegtickets op stumbleupon.com op de website

VliegticketsTool.nl

Hier kun je dus wel heel makkelijk vliegtickets zoeken op een stuk op 12 grote websites...

gravatar

je moet wel de juiste luchthaven kennen. Daarnaast moet je nog wel alle websites af om een goed overzicht te krijgen. Chase.nl doet dit voor je!

Citaat: Anoniem // 30 november 2009 12:59
Ik kwam na de zoekopdracht goedkope vliegtickets op stumbleupon.com op de website

VliegticketsTool.nl

Hier kun je dus wel heel makkelijk vliegtickets zoeken op een stuk op 12 grote websites...

Je kunt ook de plaatsnamen invullen op http://goedkope-vliegtickets.nl. Je krijgt korting op je ticket, en je kunt gevonden vluchten opslaan en bijvoorbeeld doormailen.

Sinds kort zoekt Chase.nl ook meteen vluchten vanaf Eindhoven, Rotterdam, Dusseldorf Niedderrein en Brussel.
Zodoende vind je haast altijd wel zeer goedkope vluchten van o.a. Ryanair.
N.B.: Onze service is gratis, u boekt gewoon bij de airline zelf.

U kunt voor vragen contact met ons opnemen. We staan u graag te woord.

Werk deze site ook als een meta search engine (zoals Kayak)? In Amerika is het metasearch verhaal voor vliegtickets al helemaal normaal en ingebed. Hoe komt het dat Meta search voor vliegtickets in Nederland nog niet zo loopt? Ben benieuwd of iemand hier een antwoord op heeft...

gravatar

@Djof Ik denk dat heel veel mensen en bedrijven nog de stap moeten maken naar het outside-in denken. Denken als een klant en hiermee je voordeel mee doen. De klant gebruiken om je website semi-automatisch te verbeteren. Etc.

@Djof. Bij Orbiville vergelijken wij ook goedkope vliegtickets en het liefst van zo veel mogelijk aanbieders. Het probleem komt enerzijds doordat consumenten denken dat partijen zoals Cheaptickets al prijzen vergelijken en anderzijds doordat de bekende online vliegticketverkopers niet vergeleken willen worden.