Wat is Google Wave??

Afgelopen week is de uitrol van Google Wave begonnen aan 100.000 Nederlanders. Ondanks het feit dat ik mezelf drie maanden geleden heb aangemeld, heb ik nog uitnodiging mogen ontvangen (ik ben al aan het ronselen geslagen).

Uitleg
Het enige dat ik weet, ken ik van de filmpjes die op dit moment de ronde doen waar uitleg wordt gegeven over de werking van Google Wave. Hoe heeft Google mij kunnen 'marketen'? Wat weet ik over Google Wave zonder het ooit gebruikt te hebben?

Nieuwe manier van mailen
Google Wave wordt neergezet als de nieuwe manier van mailen. Is dit ook zo?
Volgens mij zal Google Wave vooral gebruikt worden bij mailings waarbij samenwerking (collaboration) van toepassing is. Twee of meer mensen zijn gebaat bij het historisch vastleggen van informatie (kennis) omtrent een onderwerp.

Samenwerking
Betekent dat andere mails buiten de boot vallen? Dit is lastig in te schatten. Een mailwisseling kan opeens overslaan van informatieverstrekking naar een 'samenwerkings-mail' en kan/moet dus via de Google Wave-methodiek worden gebruikt.

Google heeft, zoals ik het zie, drie bestaande producten gebruikt, gemixed en Google Wave genoemd, namelijk:

  • Mail
  • Wiki
  • Versiebeheer (voor historie)
Het gaat tenslotte om kennismanagement! Sommige mailwisselingen behoren toe tot kenniswerken en dienen met andere middelen (tools) gebruikt te worden. Hier zie ik Google Wave haar meerwaarde benutten.

Red. Lees ook Wat is Google Wave (deel 2)


gerelateerde blogs met thumbnail