Adsense in het midden van je blog

Als je gebruik maakt van een Blog-applicatie, zoals Blogger, wil je graag de Adsense-advertenties in het midden van de tekst geplaatst hebben. Hiermee vergroot je je CTR en dus ook je inkomsten.


Lastig
Normaliter is het lastig om in een sjabloon-gedreven CMS (zoals ik Blogger ook beschouw) dit geautomatiseerd te doen. Er zijn wel mogelijkheden, maar dan loop je tegen het probleem op dat je tekst door midden wordt geknipt bij een willekeurige spatie en lastig leesbaar is. Nog erger is als dit gebeurd in de code voor je YouTube-film; deze is meteen niet meer bruikbaar.

Wel gelukt
Zoals je hierboven ziet, kan ik sinds vorige week wel Adsense plaatsen in waar ik wil. Er zijn genoeg websites die de oplossing aandragen voor Blogger. Voor andere CMS-en of Blog-software kun je dezelfde truuc gebruiken met een kleine aanpassing. Hier is wel wat Javascript-kennis voor nodig!

Zie: Ads in the middle


gerelateerde blogs met thumbnail

Host je je weblog zelf, of bij Blogger? Dingen als bovenstaande zijn in Wordpress appeltje eitje. Als je je blog op mijn server wilt zetten, in WP, dan ben je welkom.

gravatar

Ik gebruik Blogger. Ik denk dat WP iets beter is dan Blogger, maar ben toch erg tevreden met Blogger.

@nooble
Kun je mij delen hoe het bij Wordpress (gehost) werkt?