Hyves is uit, lang leve Facebook

Het begint langzaam duidelijk te worden dat Hyves niet meer populair is bij 20+. Hyves is over haar hoogtepunt heen; alleen de speciefieke doelgroep 12-18 jarigen (en misschien vrouwen tot 30 jaar) zweert nog bij Hyves.

Ook ik merk dat ikzelf de laatste twee jaar steeds minder via Hyves aan het doen ben. Dit komt vooral omdat de groep mensen waarmee ik te maken heb, weinig of niets doen via Hyves. Logisch dat ik naar alternatieven aan het kijken ben...

HTC Hero
Een paar weken geleden heb ik een nieuwe telefoon aangeschaft (HTC Hero) en hier is de integratie met Facebook en Flickr ingebakken.

Snel een account aangemaakt bij Facebook (Flickr had ik al) en ik was verbaasd over het aantal mensen dat voorheen bij Hyves hun persoonlijke leven de grote wereld in wierpen en dit nu deden via Facebook.

Internationaal staat Facebook al lang op nummer 1. De laatste jaren is de kwaliteit van dit sociale medium enorm verbeterd en merk ik ook dat mensen om me heen de waarde van Facebook (opnieuw) ontdekken. Als dit zo doorgaat, zullen steeds meer mensen de overstap maken van Hyves naar Facebook als hun first social medium en is Hyves niet langer meer nummer 1 in Nederland.


gerelateerde blogs met thumbnail

totally agree!!! :-D

gravatar

Ondertussen geven de cijfers mij gelijk: lees Groei met 14% per maand

Ik had idd ook al een artikel in de metro gelezen hierover. Wel grappig,want ik had facebook eerder dan hyves, eigenlijk omdat ik ook buitelandse vrienden heb.

gravatar

facebook is ook de nr.1 in het buitenland!

gravatar

Ben benieuwd of de overname van de Telegraaf weer een boost kan geven aan Hyves...

Inderdaad is Hyves achterhaald! De marketeers gebruiken dat ook nauwelijks meer. Zo krijg dat er zelfs posten verschijnen met handelingen om je Hyves-account te verwijderen...

Zit nu zo'n 2 jaar op Facebook. In het begin was er nog bijna niemand en nu wordt het steeds drukker. Geboren en getogen op Curaçao heb ik hier heel veel contacten van vroeger teruggevonden die verspreid zitten over de hele wereld.

Ik vind dat Hyves en Facebook met elkaar vergelijken je reinste onzin. Hyves is nationaal gericht (hooguit net over de drie-landen-grenzen heen) en Facebook voor een wereldwijd publiek. Het is dus maar net wie je allemaal tot jouw 'omgeving' wilt (gaan) rekenen.
Hyves heeft dan misschien voor het verwijderen van het account een gebruiksaanwijzing nodig, maar voor de rest is het WYSIWYG. Bij Facebook is het juist andersom!

Ik denk dat het op zich prima te vergelijken is, hoewel er natuurlijk verschillen zijn tussen Facebook en Hyves. Het zal voor Hyves moeilijk worden om zich te kunnen onderscheiden in de toekomst. Zeker tegen een internationale speler als Facebook wordt dat erg lastig. Ben erg benieuwd wat de Telegraaf gaat maken van Hyves.

Martijn ten Caat op 1 november 2010 om 15:16

Wat is het verschil tussen Hyves en Facebook? Kan iemand mij dat vertellen?