Recencie Wikinomics (boek)

Het boek Wikinomics had ik al een jaar op de boekenplank liggen en tijdens mijn vakantie ben ik begonnen aan het lezen van dit toch -in de webwereld- zeer bekende boek. Na het eerste hoofdstuk irriteerde ik me al aan de gedateerdheid van de voorbeelden. Vaak werd Web2.0 uitgelegd met voorbeelden waarvan de hype al lang geweest was. Ook merkte ik dat veel termen en idee├źn al gemeengoed zijn geworden. Snel het jaar bekeken wanneer dit boek voor het eerst is uitgekomen: 2006!


Ouderwets
In drie jaar tijd is 'onze wereld' al gewend aan de zaken die nu op het web zijn verschenen. In 2006 was dit nog nieuw en derhalve was dit boek toentertijd een voorloper op de hype van Web2.0. Ook de andere voorbeelden van voornamelijk Amerikaanse bedrijven en websites geven de Nederlandse lezer het gevoel dat zij niet tot de juiste doelgroep behoren. Jammer.

Conclusie
Een goed boek van 2006 dat in 2009 al niet meer veel toevoegt. Zo snel gaat het in de webwereld! Voor de mensen die nog weinig weten van Web2.0 is dit boek zeer nuttig.


gerelateerde blogs met thumbnail