Evaluatie tracking systeem 4daagse

De afgelopen vier dagen heb ik voor de eerste keer de 4daagse van Nijmegen gelopen en -jawel- zelfs uitgelopen. De laatste 15 km. zijn het zwaarst: erg pijnlijke voeten.


GSM tracking
In mijn weblog Acht dagen voor de 4daagse sprak ik mijn twijfels over het nut van het tracking systeem via je telefoon. Voor 6 euri voor 4 dagen kon iedereen via het web je volgen en zien waar je was en wanneer je verwachte aankomsttijd is.

In de praktijk bleek de actualiteit van de display erg tegen te vallen. Soms duurde het twee uur voordat zichtbaar werd waar een vriend van mij was geweest. De eerste dag duurde het zelfs tot 10 uur voordat het eerste stipje zichtbaar werd.

Experiment
KPN geeft ook aan dat dit een experiment is. Dit riekt een beetje naar de experimenten van vroeger waarbij op nieuwjaarsnacht de eerste drie uur het mogelijk was om gratis te SMS-en. Natuurlijk raakte het netwerk overbezet. Een mooiere performance-test van je netwerk is niet mogelijk; en dat met gratis test-gebruikers.

Met het experiment van Nijmegen hebben ze -volgens mij- hetzelfde betracht: testen van het netwerk en GPS-locatie bepalen. Alleen gebruikten ze niet gratis test-gebruikers, de test-gebruikers betaalden zelfs voor het experiment.

Wat zijn de ervaringen van andere 4daagse-lopers met dit systeem?


gerelateerde blogs met thumbnail