Databank verkeergegevens al weer dicht

Met veel bombarie aangekondigd:
Minister Eurlings wil de filegegevens ook van de kleinere wegen doorgeven aan de normale TomTom. Hierdoor zou 10% minder files ontstaan. Twee weken later is er al weer een kink in de kabel.

Verborgen nieuws op VID:
De op 6 juli feestelijk door Camiel Eurlings geopende Nationale Databank Wegverkeersgegevens is alweer gesloten. Directeur van het NDW Marja van Strien heeft vandaag laten weten dat het voorlopig niet mogelijk zal zijn gegevens af te nemen. Volgens het NDW is het toeleverende systeem zo instabiel dat het niet mogelijk is de problemen gaandeweg op te lossen.
Een groot deel van het systeem wordt geleverd door CSC. De tijdelijke sluiting is extra pikant omdat het project is genomineerd voor de Computable Awards, een prijs die in oktober wordt toegekend aan bedrijven en personen die zich volgens de Computable-lezers het afgelopen jaar nadrukkelijk hebben onderscheiden op het ict-gebied.
Het NDW hoopt vanaf 1 september alsnog verkeersgegevens te kunnen leveren. Dat betekent dat ook de VID niet eerder dan die datum zal kunnen afnemen, al is dat ook afhankelijk van de kwaliteit van de geleverde data van dat moment.
Daar gaat je award!!


gerelateerde blogs met thumbnail

Toch weer 65 miljoen down the drain....

Ik stel voor dat iedereen thuis blijft zolang het systeem niet werk.

Dan kan de PC in alle rust aan zijn nieuwe taak wennen.

Zelf word ik ook nerveus bij het zien van zoveel verkeer.