De dip

Vorige week heb ik het roer omgegooid en ben overgestapt naar een eigen domein: http://www.siggyvolgt.nl/. Het beheer van mijn weblog gebeurt nog steeds via Blogpost, alleen wordt onder water bovenstaande URL gebruikt.

Pagerank
Dit betekent nogal wat. Beginnend met het feit dat je opgebouwde pagerank in één keer kwijt is. Ik verwacht (en hoop) dat Google bij de volgende Google Dance dit meteen zal aanpassen.

Ook merk je dat er nogal wat zaken in je sjabloon aangepast moeten worden:

  • de PostRank-widget moet opnieuw geconfigureerd worden. Hierdoor ben je je historie kwijt
  • aanmelding bij MarketingFacts moet gewijzigd worden. Hier verwacht ik de komende maand ook dat ik niet meer bij de Top 200 zit, aangezien ik geen Pagerank heb en mijn Technorati-ranking nog niet bestaat.
  • Aanpassing van GetClicky

Daarnaast merk je dat alle ekudos niet meer kloppen en opnieuw opgebouwd moeten worden.

Aantal bezoekers
Het aantal bezoekers is ook de afgelopen week gekelderd; gelukkig is het herstel weer ingetreden. Dit kwam hoogstwaarschijnlijk door dat het doorlinken van mijn oude URL (http://erwin-sigterman.blogspot.com/) naar SiggyVolgt.nl niet goed heeft gefunctioneerd. Dit is pas vandaag opgelost.

Google
Ondertussen zijn bijna al mijn pagina's gecrawled door Google en komen weer naar voren in de zoekresultaten. De oude resultaten zijn ook nog steeds beschikbaar. Deze komen ook nog steeds tevoorschijn en staan boven mijn nieuwe account (logisch!). Dit heeft tijd nodig.


gerelateerde blogs met thumbnail