Bedrijven slaan Office 2007 over

Komt het door de slechte economie (zoals Forrester aangeeft) of is de impact van de invoering van Office 2007 in een bedrijf te groot?


Forrester geeft aan dat bedrijven wachten op Office 2010 die al spoedig verschijnt en in 1 keer de overstap zullen maken van Office 2003 (of zelfs XP) naar deze versie. Ik ben het hier ten dele mee eens...

Impact
Ik denk dat de impact van de nieuwe Office versie te vergelijken valt met de invoering van MS Word in de plaats van WP5.1 in de jaren 90. De interface die gebruikt wordt in 2007 zal voor veel werknemers frustratie veroorzaken; een korte cursus is noodzakelijk. Dit is waarschijnlijk de belangrijkste reden waarom introductie van Office 2007 in grote bedrijven wordt uitgesteld.

Daarnaast zal dit ook betekenen dat alle Office-sjablonen aangepast moeten worden. Hier valt wel winst te behalen om dit eenmalig uit te voeren.

Testversie
Ondertussen is op de bekendere Torrentsites een versie te downloaden van Office 2010. Bloggers zijn nu al zeer positief over de stabiliteit en snelheid van dit systeem. Vooral de Ribbon-interface wordt beschouwd als een groot pluspunt.


gerelateerde blogs met thumbnail

Zo te zien lijkt het wel veel op Office 2007, jammer dat OOO niet zo is :(

Me <3 Office 2007