Augmented reality op je mobiel

Een paar weken geleden zag ik op de G1 (Google Phone) de mogelijkheid om met behulp van een applicatie en je camera de omgeving te bekijken. Door via de camera naar de sterren te kijken werd aangegeven waar de Grote Beer en de Kleine Beer zich bevond, keek je rond (ik was toen in Amsterdam) werd aangegeven waar het Anne Frank huis zich bevond, in welke straat je zat en welke andere bezienswaardigheden in je vizier (je camera) werden getoond. Dit werd allemaal zichtbaar op je display van de G1.

GPS, Kompas en helling
De G1 heeft de mogelijkheid om precies te weten waar je bent (GPS) en waar je heen kijkt (kompas en helling). Wat zou je hiermee kunnen doen? Mogelijkheden in overvloed:

  • je bijv. in Barcelona met je Smartphone kunt lopen en alle objecten met info kun aanschouwen.
  • hele routebeschrijvingen in een stad via de telefoon gelopen kunnen worden
  • navigatiesystemen worden identiek aan de omgeving
  • skiroutes bepalen terwijl je op de berg staat
  • etc.

Funda
Funda heeft in ieder geval de volgende stap gezet. Door middel van een nieuwe browser Layar, die Augmented Reality kan verwerken, worden huizen getoond die te koop staan. Door het gebruik van deze browser wordt het aantal Smartphones wel vergroot die gebruik kunnen maken van deze technologie. Toch ken ik nog weinig mensen die een telefoon hebben met GPS, kompas en hellingshoekmeter (één!).

Een filmpje zegt meer:


gerelateerde blogs met thumbnail