Top: Kinderwiki. Wikipedia voor kinderen

Een goed initiatief voor je kids: Kinderwiki.

Het is bijna identiek aan wikipedia, alleen de onderwerpen zijn op niveau van kinderen geschreven. Ook zul je niet alle artikelen kunnen vinden (child proof), zodat je deze site met een gerust hart aan je kinderen kunt geven.


gerelateerde blogs met thumbnail

Ehm... deze website is niet meer online.

Ga liever naar "WikiKids", een grotere, oudere Wikipedia voor kinderen met meer dan 5000 artikelen over geschikte onderwerpen in begrijpelijke taal.

Eh... Siggy, volg je deze nog altijd? Ik bedoel: de website bestaat inmiddels niet meer. Volg liever de website "Wikikids".

Wikikids is een online internet encyclopedie, onderdeel van kennisnet. De site telt momenteeln ruim 5300 artikelen.

"WikiKids" kun je hier vinden:

http://wikikids.wiki.kennisnet.nl/Hoofdpagina

gravatar

Die is wel snel offline gegaan, poeh. Geen succes dus!!!!

Wikikids ziet er wel goed uit!!!

Nee meneer Sigterman, geen succes! Maar "Wikikids" is een website die al online is sinds 2007. Is sindsdien al miljoenen keren bezocht (de hoofdpagina al 400,000 keer).

Kunt u misschien een "Wikikids" blog maken zoals deze voor "KinderWiki"? Dat "Siggy Volgt" voortaan Wikids volgt ipv "KinderWiki"?

De site is niet offline gegaan omdat het geen succes was, maar omdat de maker waarschijnlijk persoonlijk failliet is gegaan en daarbij de server waar kinderwiki op stond mee is verdwenen.

WikiKids heeft een iets jongere doelgroep dan KinderWiki die had. KinderWiki had als doelgroep kinderen tot jongvolwassenen, terwijl WikiKids meer op basisscholen en basisschoolleerlingen richt. Het niveau ligt nog een stuk lager dus dan bij KinderWiki het geval was.