SAP en Sharepoint integratie

Het lijkt wel of dit jaar SharePoint 2007 gemeengoed aan het worden is op het intranet van grote ondernemingen. Aangezien SharePoint ook gebruikt kan worden als Portal, wordt de vraag vaak gesteld om andere applicaties te kunnen integreren. Natuurlijk met SingleSignOn!

SAP Portal
Ook SAP heeft de mogelijkheid om een portaal aan te bieden op oa. het intranet. Een van de vragen die ik vaak gesteld krijg is welke van deze pakketten gekozen moet worden. Het liefst wil je beide zaken kunnen integreren. Afhankelijk van de business behoefte kies je SAP Portal met een uitstap naar SharePoint of vice versa. Yellow2B biedt deze SAP Portal Sharepoint integratie.


Voorbeeld: Integratie SharePoint richting SAP
Samenwerken op projecten is iets anders dan orders invoeren in SAP en vraagt om een andere gebruikersinterface. Ook binnen projecten kan er behoefte zijn aan het vastleggen van een order in SAP zonder daarbij SharePoint te willen verlaten; via de Data Connection Library kan SharePoint ook SAP ontsluiten.

Voorbeeld: Integratie SAP richting SharePoint
Orders invoeren is iets anders dan samenwerken op projecten in SharePoint en vraagt om een andere gebruikersinterface. Ook tijdens het invoeren kan er behoefte zijn aan projectinformatie uit SharePoint te halen, zonder daarbij de SAP Business Client te willen verlaten; met het uitgebreide XML-gebaseerde UI protocol kan SAP ook  Sharepoint ontsluiten.

Meer applicaties integreren?
Natuurlijk zal SharePoint steeds vaker ge├»ntegreerd gaan worden met andere applicaties. Bij HRM-applicaties zie ik dat deze ontwikkelingen nog echt in de kinderschoenen staan.

Ook bij het aanbieden van F&I (facilitair en inkoop) kan nog veel verbeterd worden. Hiermee kun je het bestellen van producten, het regelen van een vergaderzaal of het aanmelden van bezoekers perfect integreren op je intranet!


gerelateerde blogs met thumbnail

Mooi verhaal :-) Goed ook wat van mij eigen werk terug te zien in je blog ;-) Dan waren het dus goede stukjes tekst :-)