Hosting steeds goedkoper

Vroeger was het een echte bottleneck: hosting van je site. Natuurlijk heb je niet genoeg aan een hosting partij die alleen maar standaard HTML kan terug serveren. De eisen aan een website zijn ondertussen enorm gegroeid. Minstens ASP of PHP en als het kan nog een database voor je webwinkel of forum. 


Diskspace en bandbreedte
Daarnaast werd de beschikbare diskspace en de bandbreedte de dure factor. Webhosting partijen die genoeg diskspace offreren met ongelimiteerde bandbreedte waren een paar jaar geleden moeilijk te vinden. Tenminste, als je iets zocht wat binnen het budget past van je voetbalclub, scouting of gewoon je eigen homepage. 

Competitie
Het laatste jaar is er een enorme strijd gaande om goedkope hosting waar de volgende aspecten goed te regelen:
  • HTML
  • Webmail
  • ASP of PHP
  • Database: MySQL of SQLServer
  • Diskspace: minstens 3Gb
  • Ongelimiteerde bandbreedte
Zonder verrassingen
Je wilt tenslotte weten wat je per maand kwijt bent aan je hosting zonder verrassingen achteraf. Vroeger kreeg je nog extra rekeningen bij het overschreiden van je diskspace; zeker de kosten van het overschreiden van je bandbreedte waren excessief.

Vergelijken van hosting partijen
Zoals ik al eerder aangaf in een van mijn blogs is het vinden van de juiste hosting partij niet altijd gemakkelijk. Zeker als je maar 5 euro per maand wilt investeren in je web hosting. Voordelig is het om te shoppen in de USA, waar met de goedkope dollar dit soort investeringen gemakkelijk te maken zijn.

Vergelijkingswebsites
Een van die vergelijkingswebsites voor web hosting in Amerika is cheap web hosting waar een overzicht staat van web hosting partijen die wel deze kosten kunnen berekenen. Voor ongeveer 4 dollar per maand kun je al je eigen website hosten met enorm veel toeters en bellen.


gerelateerde blogs met thumbnail

In Nederland heb je ook topedrijven die webhosting goedkoop aanbieden. Ik ben een grote fan van Strato (lekker goedkope hosting), maar Hostgator is ook een toppertje. Hosting wordt inderdaad steeds goedkoper en met een beetje Adsense op je website zijn de kosten voor webhosting snel terug verdient.