Augmented vs virtual reality

December 1997
Met negen vrienden brengen we een bliksembezoek aan Londen. Van de vier uur dat we hier zijn, brengen we bijna twee uur door in een mega-amusementshal op Piccadilly Circus.

Hier keken we onze ogen uit en zagen de nieuwste trends op spelletjesgebied: snowboarden op een echt snowboard, door een virtuele wereld fietsen op een echte fiets en als
hoofdact het betreden van een echte virtuele wereld. Wat had je nodig?
  • een helm, 
  • met bril, 
  • een namaak-gun en een 
  • klein podium (zodat je er niet uit kon vallen)
Je waande je in een virtuele wereld waarin je de bad guys moest neerschieten. De bewegingen van je hoofd werden perfect nagebootst; alleen jammer dat het beeld nog blokkerig was.
Dit was de toekomst: virtual reality (VR). Een door de computer nagebootste omgeving.

April 2009
"De trend van 2009 gaat Augmented Reality worden". 

Dit zijn de kreten die ik lees in veel weblogs over Augmented Reality (AR). Een maand geleden had ik er nog nooit van gehoord, na het lezen van deze weblogs en het zien van voorbeelden van AR ben ik erg enthousiast geraakt over de mogelijkheden.

Verschil AR en VR
Het grootste verschil tussen AR en VR is dat AR gebruik maakt van echte beelden en deze samenvoegt met computer graphics en/of animaties. Hierdoor krijg je nog meer het gevoel dat het virtuele gedeelte thuishoort in het beeld dat je ziet.
Augmented Reality = Reality + Virtual Reality
Webcam
Vaak is een webcam nodig om deze Augmented Reality te presenteren. Door een object te laten zien dat een computer herkent, kan deze hiermee de virtuele presentatie mixen met de realiteit. Dit object kan een magazine, een tekening of een tafel zijn.

Relevant:


gerelateerde blogs met thumbnail