Top: Boek "Laughing At The CIO" (Bob Boiko)

Bob Boiko is vooral bekend geworden om het boek "Content Management Bible", waarin wordt uitgelegd op welke wijze een Content Management Organisatie opgezet moet worden en hoe Content Management precies werkt (informatieanalyse, pakketkeuze, bouw, etc.).

Informatie
Zijn laatste boek Laughing At The CIO gooit het over een andere boeg. Hierbij wordt de focus gelegd op de informatiestromen die in een bedrijf benodigd zijn. Ook wordt anders gekeken naar IT, waar de informatiecomponent steeds belangrijker wordt benaderd. Dit in tegenstelling tot veel organisaties waar nog steeds vanuit de technologie bedrijfs-, werk- en informatiestromen worden benaderd.

CIO
De rol van een CIO verandert de laatste jaren erg sterk. Vroeger was de CIO de 'baas van infrastructuur', tegenwoordig zie je steeds vaker de CIO aanschuiven bij de RvB. Informatie wordt steeds meer de spil van een (kennis)organisatie.

Driekwart
Het boek is erg makkelijk te lezen (is wel in Engels) en de benadering van Bob Boiko snijdt hout. Echter, na 3/4 boek verloor ik dit gevoel; de denkwijze die hij dan presenteert en aanhangt, deel ik niet. De rol van CIO wordt dan wel erg kinderlijk gemakkelijk gemaakt.

Conclusie
Het boek is ook voor CIO's geschikt, maar zeker ook voor informatiearchitecten en (Enterprise) Content Management professionals. Daarnaast kan ik het elke I(C)T-er aanraden die al wat langer meeloopt in de ICT.

Lees ook: Uitgelezen: Laughing at the CIO


gerelateerde blogs met thumbnail