Promoot je weblog -deel 1-

Je schrijft goede artikelen, maar bijna niemand leest ze. Hoe promoot je je artikelen en je weblog?

Promoten
Je moet je blog promoten door anderen te laten weten wat je schrijft. Alleen op deze manier kun je een constante stroom van bezoekers krijgen. Ook zul je hoger in de zoekresultaten komen, indien je webpagina's ook bekend zijn op andere websites. Dit alles geeft een steady stroom van bezoekers.

Social Media
Naast de bekende Nederlandse sites, zoals Ekudos, NuJij.nl en MSN Reporter, zijn er ook zeer benlangrijke internationele spelers. De eerste twee ken ik en gebruik ik ook voor deze weblog.

Een overzicht:

Morgen deel 2: Promoot je weblog


gerelateerde blogs met thumbnail

Vergeet niet Novajo.nl als promotiesite voor de Nederlandse markt ;)

Goedemorgen,

hoeveel relevante bezoekers verwacht je van Engelstalige sites zoals blogcatalog? Ik heb mijn blog niet aangemeld bij dergelijke sites aangezien ik verwacht dat het enkele een hogere bounce rate als effect heeft. Wellicht dat het qua SEO iets kan schelen?

Wat is jullie (Siggy & lezers) mening daarover?

gravatar

Bezoekers zul je niet veel trekken, aangezien Blogcatalog vooral gericht is op Engelse bezoek.
Wel zul je extra backlinks krijgen waardoor je website hoger gewaardeerd zal worden door de zoekmachines. Dit zal WEL meer bezoekers naar je website trekken.

Krijg je ook echt bezoekers via technorati?

gravatar

Bezoekers krijg ik niet van Technorati; Technorati wordt/werd wel gezien als kwaliteitskenmerk van je blog. Hierdoor zien andere sites je als vertrouwd!

Je kan ook een link naar een artikel op telegraaf.nl krijgen als je in je blogpost naar dat artikel verwijst (trackback)

http://www.telegraaf.nl/1723340/wat_is_twingly.html

Misschien dat er binnenkort weer een post kan worden besteed aan een blog promoten. Ik kan gewoon niet meer informatie vinden