Hoe komen ze toch achter je woonplaats met alleen je IP-adres?

Soms zie je advertenties (meestal datingads) die net doen alsof ze weten waar je vandaan komt. Je woonplaats staat zelfs in de tekstadvertentie!


Hoe komen ze toch aan die informatie?
Via je IP-adres kunnen ze redelijk goed weten in welke plaats je woont. Niet altijd gaat dit helemaal correct: soms is het een dorp of stad in de buurt.

Deze gegevens kun je zelf achterhalen:


gerelateerde blogs met thumbnail

Een IP adres is nodig om het internet verkeer van én naar de juiste computers te versturen. Het is als het ware hetzelfde als een gewoon huis adres waar de post aankomt.

Het is dus onmogelijk om bijvoorbeeld een www-pagina te bezoeken als de www-pagina niet weet wat het adres is waar hij de resultaten moet afleveren.

Verder weet alleen jou provider waar je jezelf exact bevind. Alleen omdat je internet-verkeer vaak over meerdere routers loopt (die ook een ip hebben) kunnen ze ongeveer vaststellen waar je jezelf bevind (de lokatie van de routers is namelijk wel overal bekend)

Volgens die site zit ik in Rotterdam, terwijl er toch vrij zeker van ben dat ik nu in Eindhoven zit :) Het werkt dus niet altijd even goed...

Tja ik denk dat er eerlijk gezegd een beetje te makkelijk over wordt gedaan. Het is toch algemeen bekend dan bepaalde overheidsinstanties wel in staat zijn om op het huisnummer nauwkeurig te bepalen middels ip adres. Ik denk dat die mogelijkheid gewoon nog niet open source is vanwege de privacy gevoeligheid.

gravatar

het hangt ook af van de provider waarmee je het internet op gaat.

In principe kun je iedereen tracken....