Wat kun je nog meer doen met DigID?

Ik gebruik ook DigID: één keer per jaar om mijn belastinggegevens in te vullen. Probleem: elk jaar ben ik mijn wachtwoord kwijt en moet ik deze opnieuw aanvragen. Mijn verwondering over het uitblijven van de samenwerking met Openid heb ik in een eerdere blog geuit.

What else?
Nu bijna iedereen een DigID heeft, ben ik wel benieuwd wat je er nog meer mee kunt. De belastingdienst kennen we, maar welke andere overheden gebruiken dit? Wat voor informatie houden ze over mij bij?

De volgende organisaties houden in ieder geval info bij over elke Nederlander:

MijnOverheid
Wat opvalt is dat bij elke organisatie opnieuw ingelogd moet worden met DigID. Logisch, want er is sprake van een andere URL. De overheid probeert dit te voorkomen door alle overheidszaken via één loket te laten plaatsvinden: MijnOverheid.nl. Via het inlogmechanisme kun je alle gegevens inzien die bekend zijn bij jouw gemeente.

Dit jaar kunnen alle Nederlandse burgers via een persoonlijke pagina op de website mijnoverheid.nl bepaalde overheidszaken regelen. Na een geslaagde bètatest in 2008 is het loket nu geopend.


gerelateerde blogs met thumbnail