Show van Jochem Myjer

Tapas
Afgelopen zaterdag met mijn vriendin naar Jochem Myjer geweest in de stadsschouwburg in Utrecht. Lekker eerst Tapas gegeten met lekker Spaans biertje erbij, daarna een fantastische show gezien. Veel gelachen, Jochem is extreem goed in allerlei BN'ers nadoen met hun stem, zijn eigen ADHD 'belachelijk' maken op een leuke manier. Top! Echt een aanrader...

Laatste rij
We zaten op de laatste rij en ik moest nog even terugdenken aan de dag dat we de tickets online bestelden. Op die bewuste zaterdagochtend om 10 uur gingen de 'lijnen open' en is heel Nederland bezig geweest om kaartjes te krijgen.

Wat een gedoe! Uiteindelijk na een half uur twee kaartjes kunnen bemachtigen.
Bestellen kaartjes
Een leule observatie afgelopen zaterdag: dit betekent dat de gehele zaal of:
  • online op dezelfde zaterdochtend om 10 uur kaartjes hebben besteld voor 20 euri per stuk of
  • de kaartjes hebben gekocht bij een of ander ticketbureau voor een prijs die veel hoger is dan de 20 euro (60+ euri) die wij hebben betaald
Dit is echt een probleem aan het worden. Deze kaartjes zijn bijna niet meer te verkrijgen op de ' normale manier' en moeten deze kaartjes met een hoog prijskaartjes kopen. 

Coldplay
Hetzelfde probleem had ik bij Coldplay. Binnen 10 minuten was het eerste concert uitverkocht en werd de optie mogelijk gemaakt om een tweede concert te boeken. Deze was ook al binnen 15 minuten uitverkocht. Uiteindelijk hebben we voor het eerste (?) concert nog kaartjes online kunnen boeken. Deze kaartjes kwamen waarschijnlijk vrij omdat sessies van bezoekers zijn afgelopen en het systeem de kaartjes weer na 20 minuten vrijgeeft.

Martkplaats
Een uur later stond Martkplaats vol met kaartjes van Coldplay voor bedragen tot 250 euri (normaal 45); mensen die bewust veel kaarten opkopen om deze met volle winst te verkopen. Schandalig!

Wanneer wordt deze manier van bestellen eens volwassen??!


gerelateerde blogs met thumbnail