CMS selectie op CMSGids.com

Natuurlijk zijn er genoeg websites waarop de mogelijkheden van Content Management Systemen worden vergeleken. Een bekende CMS vergelijkingswebsite in Nederland is Hartman Communicatie.

Nadeel
Het grote nadeel van deze vergelijkingswebsites is dat ze vanuit een organisatie worden gevormd. Een kleine groep bepaalt wat een CMS kan ten opzichte van andere CMS-en. Bij Hartman Communicatie doen ze dit netjes door objectief de vergelijking aan te gaan aan de hand van de door de leverancier aangeleverde antwoorden op een vaste vragenlijst. Dit zie je terug in de antwoorden: vaak wordt in het antwoord gesuggereerd dat het betreffende CMS iets kan, maar vaak is dit alleen mogelijk door meerbouw of door gebruik te maken van 3rd parties. Ook de inside-out gedachte is hier van kracht; hierdoor mis je de input van de groep (gebruikers).

Web2.0
Wat je mist is de mening van een groep gebruikers die ervaring hebben met een product. Niet zoals vaak gebeurd, de mening van de leveranciers zelf, maar echt de mening van het volk.

CMSGids.com
Per ongeluk kwam ik op deze nieuwe website terecht, waarop iedereen een mening kan geven over een bepaald CMS. De website CMSGids.com is -denk ik- een week oud, waardoor de informatie die hierop staat weinig tot geen waarde heeft. Dit zal pas echt komen indien veel mensen hun ervaringen met CMS-en zullen delen.


Ik heb mijn ervaringen met Tridion en FatWire gedeeld en deze stonden meteen bovenaan in de lijst. Dit zal straks niet meer mogen kunnen...

Ervaring
Mijn eerste ervaring met deze website is goed te noemen. Natuurlijk moet dit nog wel uitgebreid worden met de nodige toeters en bellen en uitbreiding van functionaliteit en natuurlijk CONTENT! Samen met andere vergelijkingswebsites zou het een stuk makkelijker moeten worden om het juiste CMS te kiezen (CMS Selectie).
Hulp nodig
Iedereen die bekend is met een CMS moet zijn eigen ervaring(en) invullen op CMSGids.com. Wat GeenStijl kan, kunnen wij ook...


gerelateerde blogs met thumbnail

Beste Erwin,

Bedankt voor je artikel! De website staat er inderdaad nog pas een week. Je (positieve) feedback is ook erg leuk, de toeters en bellen komen nog, eerst meer bezoekers!

Het belangrijkste is inderdaad content! Dat is ook het nadeel van een user generated website: Hoe trek je de eerste bezoekers naar je toe. Leveranciers zijn niet moeilijk te benaderen, maar juist de eindgebruikers - waar het om draait - dat maakt het lastig.

Blogposts als deze helpen daar enorm bij!

Kleine (maar belangrijke) correctie trouwens: Het is CMSGids.com

gravatar

Inderdaad geen onbelangrijk typefoutje. Is aangepast!

Als je nog input of feedback wilt over jullie website...let me know!