1,2 miljoen mensen maken nog geen gebruik van internet

1 op de acht Nederlanders heeft thuis niet de beschikking over een internettoegang (1,2 miljoen) of maakt er niet gebruik van (0,5 miljoen).

Zeven op de acht Nederlanders beschikt thuis dus wel over en internettoegang en daarmee heeft Nederland het hoogste percentage huishoudens met de beschikking over internet in de Europese Unie.

Dit blijkt uit cijfers van het CBS (Centraal Bureau voor de Statistiek), verder bleek uit het onderzoek dat jongeren tot 25 jaar bijna allemaal de toegang hebben tot internet, slechts twee procent van de groep heeft thuis niet de beschikking over internet.

Ruim tweederde van de Nederlanders zonder thuistoegang tot internet zijn redelijk laag opgeleid, ongeveer de helft van deze groep is ouder dan 65 jaar en vaak alleenstaand.

Van de zes op de tien Nederlanders zonder internettoegang willen liever zelf geen internet of hebben geen interesse. Privacy overwegingen of fysieke beperkingen zijn voor twaalf procent van de mensen geen reden om thuis niet te internetten.

Verder kwam uit het onderzoek naar voren dat mensen die thuis geen gebruik maken van internet ook vaker minder gebruik maken van andere modernemedia zoals bijvoorbeeld de mobiele telefoon.


gerelateerde blogs met thumbnail