Readspeaker is commodity geworden

Zo'n jaar of twee geleden kwam het bericht op het 8-uur journaal dat de Rabobank hun website kon laten spreken.  Hot news!


ReadSpeaker
Rabobank gebruikt de technologie van ReadSpeaker om dit te bewerkstelligen. Met de beste online stem ter beschikking kunnen voor slechtzienden of blinden de pagina worden voorgelezen. Meestal heeft deze groep al beschikking over dit soort voorleestechnologie en zal dit weinig gebruiken.

Ook andere doelgroepen
Het is dan ook geschikt voor laaggeletterden of mensen met dyslectie. Deze groepen maken wel veel gebruik van het voorlezen van de pagina en derhalve is het een goede aanvulling voor de website.

Overheid
Alle overheidswebsites moeten eind 2010 voldoen aan Drempelsvrij. Dit betekent niet dat het voorlezen van de webpagina vereist is. Wel zie je alle overheden overstag zijn gegaan (zoals UWV) en als eerste stap het voorlezen van de pagina hebben ge├»mplementeerd. Niet verwonderlijk, aangezien dit een kleine technische ingreep vergt, met een grote exposure naar de doelgroep.

Gemeengoed
Tegenwoordig is het normaal om de pagina voor te laten lezen. Het zal niet meer op het 8-uur journaal terechtkomen en alleen nog gecommuniceerd worden met een klein persbericht.

Voorlezen is commodity geworden en dus ReadSpeaker ook. Een goede trend!


gerelateerde blogs met thumbnail