Derek Ogilvie is Theater 2.0


Derek Ogilvie (the Ghost Whisperer) is vooral bekend om zijn RTL-programma's waar hij met baby's kan fluisteren en readings met volwassenen afneemt. Nadat ik Char had ontmaskerd (=cold reading), werd ik wel geintrigeerd door Derek. Wat hij deed op TV ging een paar stappen verder dan Char. Ik probeerde kaartjes te bemachtigen, maar alle shows waren al uitverkocht. Via Marktplaats kon ik nog 2 kaartjes kopen (op de eerste rij) in Veldhoven (de Schalm).


Show
Afgelopen dinsdag ben ik dan uiteindelijk met een vriend naar zijn show geweesten en zijn een fantastische ervaring rijker geworden. Ik moest 10 minuten wachten en zag een heleboel mensen het theater binnen lopen met een vrij serieus gezicht en ook weinig spraakzaam. Allemaal al bezig met de show; tenslotte gaat de show om het publiek!

Veel geslaagde readings
Wat een klein mannetje is het, maar o zo ingetogen en vol met humor. We vielen van de ene verbazing in de andere; bijna alles wat hij zei over iemand in het publiek was correct: littekentje bij schaamstreek, auto-ongelukken waarbij de remmen van de vrachtwagen het niet deden, zelfmoord via ophanging, dood geboren baby's die op de schouder van de moeder zaten en vertelden over prive-zaken, etc., etc. 
Ik als nuchtere Hollander heb toch moeite om dit te kunnen negeren en ben nu toch overtuigd dat er meer moet zijn!

Sfeer
De sfeer was echt super. Het groepsgevoel was indrukwekkend. De manier waarop Derek hiermee omging was met groot respect, soms luchtig, tussendoor veel humor en af en toe erg serieus. Op het laatst liet hij zijn zang-kwaliteiten horen.

Theater 2.0
Waarom is dit Theater 2.0? 
Theater 2.0 gaat over het groepsgevoel dat tijdens een show wordt opgebouwd. Totaal anders dan een avondje naar de Bios, waarbij je toch alleen maar bezig bent met je vriend(in). 

Wat is er anders?
Het publiek is namelijk het lijdend voorwerp tijdens zijn show. De show bestaat niet zonder dat het publiek content levert en participeert in het uiteindelijk resultaat; zie hier de vergelijking met Web2.0. 
Ik noem het Theater 2.0!

NB:
Helaas zijn wij niet uitverkoren geweest voor een reading.gerelateerde blogs met thumbnail