Top: Robothonden voor thuisgebruik

Afgelopen weekend liep ik in een speelgoedwinkel om een kado'tje te kopen voor mijn peetkind. Bij de kassa stond een robothond, op een realistische manier, ons toe te blaffen. Gaat toch wel snel met die ontwikkelingen op robotgebied.


Boston Dynamics
Toen kwam ik dit weekend een website tegen over robothonden. Dit is dus het echte werk! Deze robothonden doen bijna niet meer onder voor de echte hond. Lopen is al geen probleem meer, zelfs door de sneeuw een berg op gaat voorspoedig. Lopen ze op ijs en geef je een trap dan corrigeren ze binnen een seconde en vervolgen automatisch hun weg. Dit is fantastisch om te zien!

Er zijn zelfs films op deze site verschenen (en ondertussen verwijderd), waarop deze robothonden met zwaar kaliber onder vuur genomen worden. De robothond kan deze salvo's makkelijk weerstaan en vervolgt zijn weg. Natuurlijjk wordt deze technologie gebruikt door het leger om te kunnen infiltreren bij de vijand; ook zouden zware bommen meegegeven kunnen worden die achter de linies tot ontploffing worden gebracht.

Waar staan we nu?
Logischerwijs worden deze videobeelden pas vrijgegeven indien het (Amerikaanse) leger zeker weet dat dit niet ten koste gaat van de effectiviteit van dit beestje. Verder concluderend kun je stellen dat de ontwikkelingen op dit gebied minstens 2 jaar verder zijn dan hier getoond wordt. Dit betekent dat de evolutie van de robot op het punt staat om zelfstandig te opereren binnen nu en 7-10 jaar. Wel eigenaardig om dit vast te stellen; binnenkort kan iedereen een robothond nemen in plaats van the real thing. Lekker gemakkelijk tijdens de vakantie; je trekt gewoon de batterij er uit!

Zie: Film of website


gerelateerde blogs met thumbnail