OpenID en DigID kunnen samenwerken

Hoe komt het toch dat de overheid met haar DigID niet aan is gehaakt bij OpenID. Dit wordt toch het platform waarmee je je kunt identificeren op het web. Wel begrijp ik dat de overheid grip wil houden op de uitgifte van nieuwe id's via DigID, maar het moet toch mogelijk zijn om na aanmelding in DigID een OpenID te definieren, waarmee je de komende jaren kunt aanloggen op elke overheidswebsite. Een combi van DigID en OpenID moet kunnen werken!

Aangifte belasting
Dit jaar kwam ik eind maart erachter dat ik mijn wachtwoord kwijt was van DigID. Logisch, aangezien ik dit wachtwoord maar 1 keer per jaar gebruik!
Aanvragen van een nieuw wachtwoord was de enige optie om mijn belastinggegevens te kunnen verzenden. Hierdoor kwam mijn aangifte na 1 april pas binnen; gelukkig geen problemen mee gehad. Via een OpenID heb ik veel meer grip op dit soort processen; daarnaast gebruik ik OpenID vaker dan 1 keer per jaar, waardoor het vergeten van mijn wachtwoord minder waarschijnlijk is.

Meer OpenID
Ook zie ik steeds meer berichten op het web van personen die ook voorstander zijn van OpenID-technologie en zich verbazen over de (on)bekendheid in Nederland.
Lees bijvoorbeeld: Nederlandse organisaties malen niet om OpenID of One Key Fits All


gerelateerde blogs met thumbnail