Gelinked met Barack Obama


Een paar maanden geleden merkte ik bij 1 van mijn connecties op LinkedIn een bekende naam: Barack Obama. "Waar kent hij hem toch van?", vroeg ik me natuurlijk af. Meteen geprobeerd om ook deze connectie te krijgen en wonderbaarlijk; binnen twee uur was het geregeld. Ik had een connectie gemaakt met de toekomstige president van de USA!! Ik had even een Ubermensch gevoel, maar na 5 minuten was dat toch snel wegge-ebt.


Fake
Natuurlijk is dit fake. Het is gewoon iemand die zijn identiteit heeft overgenomen en op deze manier snel connecties verkrijgt. Weghalen van een connectie is toch weer lastiger dan het toevoegen van een nieuwe, dus Mr. President Barack Obama staat nog steeds in mijn LinkedIn.

Nog steeds vinden mensen het een fantastisch verhaal om te vertellen en het liefst op hun eigen weblog en op feestje en partijen. Maar helaas....

Gevaarlijke trend
Deze trend mag natuurlijk geen voortgang vinden. Web2.0 (=LinkedIn) is gebaseerd op het vertrouwen in de groep die aan dit fenomeen meedoet. Op het moment dat geen zekerheid bestaat in de feiten die op LinkedIn staan, zal het voortbestaan van LinkedIn onder druk komen te staan en staan er kapers aan de kust. Ik heb op een andere weblog gelezen dat Hyves hier wel goed mee omgaat en Bekende Nederlanders (BN'ers) zelf checkt. Na goedkeuring krijgen ze het label: BH (Bekende Hyver).

Voorbeeld van een blog: LinkedIn met Barack Obama


gerelateerde blogs met thumbnail