Wat is de Googleplex?

Wat is de Googleplex?
Googleplex is -zoals Wikipedia ons verteld- het hoofdkantoor van Google in Mountainview, Californie (dichtbij San Jose). Googleplex is ook de krachtige computer uit The Hitchhiker's Guide to the Galaxy (42). Een paar definitities die ik op het web heb kunnen vinden.

Maar het is meer!
Googleplex is ook de filisofie van Google om Microsoft te verslaan. Verschillende patenten die aangevraagd zijn door Google maakt duidelijk dat Google meer is dan een zoekmachine en marketingbedrijf (adwords, adsense). Deze week is de volgende stap gezet in het uitbreiden van hun business: The Dream. Een telefoon dat draait op Android en de competitie aan moet gaan met de iPhone. Niet gemakkelijk, maar It can be done! The Dream heeft als voordeel dat allerlei software hierop gedraaid mag worden; met één uitzondering: software om via het web te bellen (bijv. Skype). Dit laatste zou indruizen tegen de marketing van de telcom!

Googleplex is ook de omgeving waar al dit soort mooie initiatieven op aangesloten kan worden. Audio/video (YouTube), Banking, Telefoon maar ook OS en applicaties (databases, etc.) kunnen aan Googleplex worden toegevoegd en beschikbaar worden gesteld aan de gehele of deel van de wereld. Een gedachte die veel weerstand heeft, maar goed beschouwt, door Google netjes wordt geïmplementeerd en geïntroduceerd. Waakzaamheid is aan de orde van de dag...

Video van de Googleplex


gerelateerde blogs met thumbnail