Verbeter je Google zoekresultaten m.b.v. Yahoo

SEO blijft een belangrijk punt voor het aantrekken van bezoekers voor je website. Belangrijk hierbij is:

  • Titel van de webpagina
  • URL van de webpagina
  • Natuurlijk de content op de pagina
  • Aantal links van andere webpagina's (intern of extern) naar je webpagina. Het liefst met een pagerank van 1 of hoger

Voor de eerste drie heb je zelf de mogelijkheden in huis om dit op een goede manier af te handelen. Het laatste punt is lastiger te realiseren, omdat je voor de externe links afhankelijk bent van externe partijen. Dit kun je natuurlijk oplossen door links te wisselen (link exchange), maar dit truucje heeft Google al gauw door. Ook zijn er websites (bijv. LinkMarket) waar je dit kunt regelen met een grote groep websites. Probeer deze handeling in ieder geval met websites af te spreken die dezelfde categorie content hebben; Google zal dit positief beoordelen!

Yahoo
En nu de grote truuc!
Het is mogelijk om bij Yahoo (Yahoo Sponsored Search) advertenties in te richten. Voor iets meer dan 3 eurocent (5 dollarcent) per klik kun je dit voor elkaar krijgen. Natuurlijk trek je hierdoor (iets) meer bezoekers, maar veel mooier is dat deze advertenties verschijnen op heel veel contentgerelateerde websites. Yahoo verzorgt deze advertenties niet met Javascript, maar via HTML. Dit maakt de advertenties spiderable.

Google indexeert deze websites (pagina's) natuurlijk ook, waardoor je vrij snel een enorme lijst met externe links naar je website krijgt. Hou dit een maand of twee vol en de website zal snel stijgen in de bak met zoekresultaten. Deze stijging kun je mooi volgen met de website DigitalPoint, waarbij je -gratis- de voortgang kunt zien per keyword en pageranking voor MSN, Yahoo en Google.

Naar de no.1 positie!!


gerelateerde blogs met thumbnail