Second time buyers

Aan wie kun je het beste je spullen on-line verkopen? De second time buyers! Onderzoek hiernaar heeft uitgewezen dat deze groep minimaal twee keer zo veel on-line koopt dan een one time buyer.

Hoe bepaal je de groep Second Time Buyers?
Een goede truuc is om de markt waarop jouw product zich bevindt te analyseren en contact te zoeken met bedrijven die in dezelfde sales-hoek zitten en qua product elkaar kunnen aanvullen. Vraag aan dit bedrijf om op de Thank You page (pagina waar het eerste product al verkocht is) een extra aanbod (one time offer) toe te voegen van je eigen product. De affiliate kun je 50% commissie geven.
Naast het feit dat de personen die op deze pagina komen behoren tot de doelgroep die geinteresseerd zijn in jouw product (ze hebben tenslotte zojuist een product gekocht in jouw market niche), zijn deze personen al gewend om via het web te kopen. DE ideale doelgroep voor de verkoop van jouw product. Daarnaast kun je gratis aan deze doelgroep komen.

Kopen zo ook nog jouw product dan heb je de jackpot gewonnen:

  • Deze personen zijn op zoek naar producten in jouw markt
  • Deze personen zijn gewend om aankopen te doen via het web
  • Deze personen hebben zojuist twee keer een product gekocht (Second Time Buyer). Deze groep geeft twee keer zo veel uit aan aankopen via het web dan een One Time Buyer.
  • Deze groep is gratis beschikbaar (geen kosten gemaakt om doelgroep aan je te binden via bijv. Adwords of andersoortige campagne). Wel ben je commissie kwijt.
  • Ongeveer 1 op de 6 die het eerste product koopt, zal ook jouw product kopen. Hier kun je dus enorm veel sales mee behalen, zonder veel inspanning.
Bewaar deze lijst van kopers goed! Hiermee kun je in de komende jaren veel business mee doen.


gerelateerde blogs met thumbnail