De Google Chrome hype

Vandaag is het dan zo ver: de nieuwe browser van Google, genaamd Chrome. Gisteren was er een totale hype van websites die mee wilden liften op het succes door te pretenderen dat zij de beschikking hadden over een 'echte download' van Google Chrome. Deze zag je dan ook bovenaan staan in de zoekresultaten.

Vandaag heb ik Google Chrome zelf gedownload en de eerste indrukken zijn zeer positief. Zeker qua snelheid verbaast Chrome mij op zeer positieve wijze: hij is gewoon rete-snel!! Daarnaast zijn er nog meer voordelen op te noemen, zoals aparte threading per tab, waardoor een webpagina niet meteen de gehele webbrowser mee kan nemen in haar ondergang. Ook worden alle pagina's netjes weergegeven en zijn er op het eerste oog geen verschillen te zien. Dit in tegenstelling tot de laatste release van IE8, waar dit soort aspecten wel aan de orde waren.
Voor alle features kun je beter kijken op de functie-pagina van Google.

Toekomst
Wat gaat dit betekenen in de browser-wereld?
Ik verwacht dat de monopolie van Micosoft op het browser-gebied nu echt ten einde is. Google zal Microsoft de komende twee jaar gaan voorbijstreven in het aandeel. Strategisch is dit natuurlijk zeer goed belegd; Google wil dat we meer gebruik gaan maken van Google Apps en deze browser zal hier naadloos op kunnen aansluiten.

Ik ben zelf ook bijna over de streep getrokken; ik probeer deze week Google Chrome uit en zal naar verwachting volgende week geen gebruik meer maken van mijn ouderwetse MS Internet Explorer....


gerelateerde blogs met thumbnail

Hi Erwin,
Wel volgzaam zeg, hier nog een kritische noot.

http://adi.atosoriginblog.nl/2008/09/02/google-chrome-een-pakketje-schroot-met-een-dun-laa/

Ben ook benieuwd. De browser is steeds vaker het platform waarop applicaties draaien, dus die v8 engine is een goede start, alsook de verbeterde beveiliging.
Zou het niet zo zijn dat ze bij Google bij het bouwen van hun apps zo geremd werden in de beperkingen van de huidige browsers dat ze daarom dit open source project begonnen zijn?

gravatar

ik hoorde op de radio dat deze browser zich vooral richt op websites met veel Javascript waardoor. Onderzoek vandaag wees uit het uitvoeren van Javascript door Chrome 10x sneller gaat dan Firefox en nog veel sneller dan 10x dan IE!!!