Silverlight komt er aan!

Silverlight is de tegenhanger van Adobe Flex. Gisteravond een goede presentatie gezien van een collega over de (on)mogelijkheden van dit Beta-product. Ondanks dit feit, mag het al productioneel gebruikt worden. Wel zie ik nog wat problemen wat betreft DrempelsVrij en indexering van zoekmachines, aan de andere kant zie ik -op dit moment- vooral mogelijkheden op websites met een duidelijke doelgroep.

Intranets zouden een goede kandidaat zijn om hier de eerste Silverlight-applicaties uit te kunnen rollen. Ook zie ik mogelijkheden bij jongerensites; jongeren staan open voor dit soort nieuwe ontwikkelingen en zullen eerder Silverlight geinstalleerd hebben.


De Olympische Spelen in Bejing hebben er in ieder geval voor gezorgd dat Silverlight in de picture is komen te staan. De video-streams werden via Silverlight aangeboden; dit heeft als voordeel dat de stream niet ge-grabbed kan worden. Hoe lang dit nog duurt....


NB: In oktober staat versie 1 gepland van Silverlight. Normaliter verwacht ik voor de Kerst dat dit presentje uitgepakt kan worden.


gerelateerde blogs met thumbnail