Rechtzaken verslechteren zoekresultaten

In de rijtjes van zoekwoorden die veel geld opleveren met bijvoorbeeld Adsense, zijn altijd vergeven van de termen die met rechtzaken te maken hebben in America tegen de leverancier van deze producten. Een mooi voorbeeld hiervan heb ik eerder beschreven in mijn blog over Mesothelioma. Een ander voorbeeld hiervan is de zoekterm Vioxx.

Vioxx
In september 2004 stopte Merck de productie van Vioxx, nadat onafhankelijk onderzoek een verhoogd risico op hartaanvallen en beroertes had aangetoond. Uit interne documenten bleek echter dat het bedrijf al vele jaren eerder op de hoogte was van dit risico. De winstgevende pijnstiller was echter agressief in de markt gezet en kon daarom niet zonder gezichtsverlies teruggenomen worden.

Drie jaar na pijnstiller Vioxx van de markt gehaald te hebben, schikt farmagigant Merck 27.000 rechtszaken voor 4,85 miljard dollar. Per patiënt die een rechtszaak heeft aangespannen komt de schikking neer op 100.000 dollar. Na aftrek van de premie voor de letselschade-advocaten blijft ongeveer de helft over.


Probleem
Probleem van deze zoektermen is dat de zoekresultaten en advertenties altijd vergeven zijn van advocatenbureaus, consulting groups en andere rubbish om geld aan je te verdienen. Hierdoor is het lastiger om 'gewone' informatie over deze onderwerpen te vinden. Deze worden lettelijk naar beneden gedrukt in de zoekresultaten en zijn hierdoor erg lastig vindbaar. Binnenkort is er een Porno-knop beschikbaar in IE8; het wordt ook tijd voor een No-Attorney-knop!!!


gerelateerde blogs met thumbnail