LinkedIn is passé

Twee jaar geleden was het handig. Alle contacten die je had, je gehelen netwerk kon je bijhouden bij LinkedIn. Als iemand van werkgever veranderde, had je nog steeds toegang tot zijn contactgegevens. Je netwerk kan alleen maar groeien, zonder veel effort hierin te steken.

Uithangbord
Nu is LinkedIn een uithangbord geworden van een persoon. Alle (succesvolle) projecten moeten beschreven zijn. Je spreekt met een collega af dat je elkaar een waanzinnig goede beoordeling geeft. Dit alles om straks, indien een of andere headhunter je wilt hebben, kunt schermen met een mooie CV. LinkedIn is inderdaad de vervangen van je CV geworden. Het opbouwen en onderhouden van je netwerk is van secondaire importantie geworden.

Ook ik
Ik doe zelf ook mee aan deze hype. Ik heb inderdaad al mijn vorige projecten nauwkeurig beschreven, heb ook een recommendation geschreven en ook één terug ontvangen. Ook ik heb personen in mijn netwerk die ik nauwelijks ken, maar wel 500+ connecties hebben.

BAMMM.
In één keer heb je toegang tot 1.000.000 extra personen in je netwerk. Wel handig als je iemand voor het eerst ontmoet en zijn CV kan bekijken...
Je weet ook dat het omgekeerd ook gebeurd!!!


gerelateerde blogs met thumbnail